Het Sterke Geslacht

14|09|2010

Foto's

Wie is het sterke geslacht? Man of vrouw? Bruno Wyndaele vindt het tijd om te beslissen en geeft daarom afspraak voor Het Sterke Geslacht (celebrity game show, 12 x 1 commercieel uur).

In dit programma gaan twee teams van bekende landgenoten het gevecht aan. Filip Peeters leidt de mannen en Goedele Liekens de vrouwen. In elke aflevering kiezen Filip en Goedele een thema – zoals daar zijn aanpassingsvermogen, oriëntatie, intelligentie, motoriek, teamspirit, enz. – en twee teamleden om de strijd aan te gaan. Hun spelarena is Lesbos, één van de grootste Griekse eilanden maar onbedorven door massatoerisme. De natuur is er weids, de dorpen klein en het leven traditioneel. De emancipatie lijkt voorbij te zijn gegaan aan Lesbos.

De teams kiezen in elke aflevering drie wedstrijden die het thema illustreren. Worden de clichés bevestigd? Of kunnen mannen ook multi-tasken, kunnen vrouwen wel parkeren, hebben mannen gevoel voor mode en zijn vrouwen in staat om de weg te vinden? Kortom, zijn de mannen Het Sterke Geslacht? Of de vrouwen?